Login

Login

Lær om login - at åbne for personlig adgang til hjemmesider og apps

Artikel skrevet af IT-underviser Kasper LoftVi benytter ofte apps eller hjemmesider, hvor vi kan logge ind for at åbne for vores personlig profil samt benytte selvbetjeningsløsninger. På engelsk bruges både udtrykket ”Login” og ”Sign in”. På de fleste dansk hjemmesider og apps bruges udtrykket ”Login” oftest.

 

At logge ind betyder at man opretter forbindelse med et computersystem. Det gør man ved at give sig til kende med et brugernavn, så systemet ved, hvem det er der logger ind. Dernæst angiver man en personlig adgangskode, og så bliver man logget ind.

 

Eksempler på steder, hvor man kan logge ind:

 

  • Bibliotekets hjemmeside, www.aakb.dk. Her kan du bl.a. forny lån, reservere nye bøger og se en oversigt over dine nuværende lån.
  • Hos lægen. De fleste lægers hjemmeside har en selvbetjeningsløsning, hvor du som bruger kan bestille tid, forny recept og skrive beskeder direkte til lægen. Spørg hos din læge hvilken digital løsning de anvender.
  • Dit teleselskab. På teleselskabets hjemmeside eller app, kan du som bruger følge dit forbrug, skifte til et andet abonnement og ordne personlig indstillinger.

 

På de fleste hjemmesider, hvor man kan logge ind, er der som regel en knap på hjemmesiden, i det øverste højre hjørne, hvor der står ”Log ind” eller ”Log på”.

Illustration af Kasper Loft

Ordet log, bruges også i sø– og luftfart.

 

Her logges oplysninger om position, fart og kurs i fartøjets logbog.

Sign in, er engelsk og stammer fra udtrykket at skrive sig ind, i f.eks. en gæstebog.

 

Når vi logger ind bliver vores besøg i systemet noteret, og vi angiver med vores brugernavn, hvem vi er, på samme måde som når gæsterne på et badehotel, ved ankomsten  skriver deres navn i hotellets gæstebog.

 

Når du trykker på knappen, skal du dernæst udfylde følgende to login-felter:

 


   Eksempel


        Brugernavn:

 


        Adgangskode:

 Hvis man ikke har et brugernavn og adgangskode endnu, skal man klikke på knappen ”Opret profil” eller ”Opret bruger”. Den findes som regel lige under de to loginfelter, der er vist som eksempel herover.

 

Opretter man sig som bruger af et system bliver man bedt om at angive nogle personlig oplysninger. Der kommer en side frem, hvor man skal indtaste de nødvendige oplysninger. Det er ikke sikkert, at alle felter er obligatoriske at udfylde. De felter som skal udfyldes er ofte markeret med en stjerne.